DE NACHT VAN DE OMMETJES 2017

ZATERDAG 7 OKTOBER 19.30 TOT 22.30

Een initiatief van de Nachtburgemeester van Nijmegen Angela Verkuijlen

 

Tussen kunst en kleur

Ommetje Oost met een scheutje cultuur en geschiedenis.

 

Op zaterdagavond 7 oktober a.s. organiseert Wijkcomité Oost tijdens de Nacht van de Ommetjes voor de zevende (!) keer een ommetje door Nijmegen Oost. Tijdens deze bijzondere avondwandeling voor en door de wijk ontmoet u uw buurtgenoten op een anders dan andere manier. En heel leuk: u stuit op culturele en historische pareltjes waarvan u misschien helemaal niet wist dat ze bestonden. Verrassende optredens onderweg maken van het ommetje een onvergetelijke ervaring.

 

Begin- en eindpunt

Startpunt: Stip-Oost, Elzenstraat 4 (voorheen bibliotheek Hengstdal )

Inloop: 19.30 uur. Starttijd: 19.50 uur

Eindpunt: Café De Kroon, Daalseweg 361 ca 22.15 uur

 

Programma in het kort

Vanaf 19.30 bent u van harte welkom bij Stip-Oost, waar de koffie klaar staat. Om 19.50 opent Doro Krol – voormalig nachtburgemeester – het Ommetje Oost, dat het thema “Tussen kunst en kleur” heeft meegekregen. Enkele gidsen begeleiden het ommetje. Zij vertellen onderweg meer over het soms roemruchte verleden van Nijmegen Oost. Er zijn verschillende optredens. Rond 22.15 zit Ommetje Oost er weer op. In café De Kroon kunt u nagenieten van een welverdiende borrel.

 

Paraplu of regenjas en zaklamp mee!

Het is deze keer een kortere wandeling, maar neem voor de zekerheid een paraplu of regenjas en een zaklampje mee. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden, maar deelname is wel op eigen risico. Geeft u graag een vrijwillige bijdrage aan de Stichting Nachtburgemeester van Nijmegen? Dan mag dat natuurlijk in de collectebus.

Ook in voor een Ommetje Oost? Doen!