Regelmatig verschijnen er boeken met een raakvlak aan Nijmegen-Oost.

 

Stamboom Familie Kokke

Een boek over een familiegeschiedenis. In een lijvig boek komt een jarenlang bronnenonderzoek tot uitdrukking. Het gaat over de familie Kokke waarvan er velen in Nijmegen Oost woonden. Bijvoorbeeld Gerardus Jacobus Kokke (1884-1973), eigenaar van boerderij en café “De Zwaan” of “Het Zwaantje” aan de Berg en Dalseweg. Of  Cornelis Hendrikus Kokke (1876-1963) aan de Groesbeeksedwarsweg 192 waar hij Melkhuis C.H. Kokke begint.

De familie ging vanuit Bergen (L) naar Nijmegen en vandaar de heel wereld over.

Informatie over het boek kunt u krijgen via swelm32@zonnet.nl of  rene@velthuizen.net

 

 

 

 

 

 

De Gemeenschap 1920-2019

Ingrid D. Jacobs

De Nijmeegse Bouwvereniging De Gemeenschap werd op 13 augustus 1920 opgericht door in Nijmegen wonend personeel van de Nederlandsche Spoor- en Tramwegen. De opgave was om goede, betaalbare woningen te bouwen. Voor de Tweede Wereldoorlog bouwden ze alleen in Nijmegen-Oost, na de oorlog ook daarbuiten. De eerste huizen werden gebouwd in wat bekend staat als de Spoorbuurt tussen de Van ’t Santstraat en het voormalige kazerneterrein.

Een rijk geïllustreerd boek met de geschiedenis van de bouwvereniging van de oprichting tot de fusie met Standvast Wonen tot “Woonwaarts”.

 

 

 

 

 

Begraafplaats Daalseweg “…Hier liggen de getelden, steen aan steen…”

Wim Desserjer


Met Begraafplaats Daalseweg verschaft Wim Desserjer een rijk geïllustreerd van het ontstaan van deze begraafplaats in de 19e eeuw en haar soms onstuimige geschiedenis in de 20e eeuw. Het boek voert langs bijna honderd graven en grafkelders. Niet alleen van bekende, maar ook van minder bekende mensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar Geschiedenis van de wijk.