Datum: 16 april 2018 om 21:24
Onderwerp: Overlast Van den Havestraat
Aan: meldenoverlastkamerverhuur@odrn.nl
Goedenavond, morgen,

ik hoop dat de mail nu wel aankomt, bovenstaand mailadres werkt niet, krijg steeds een foutmelding…

Na veel irritaties neem ik nu de beslissing om te mailen.

Het begint hier de spuigaten uit te lopen qua overlast in de zin van geluid. Zeker nu het weer ook weer beter wordt wordt het nog erger. De vele studenten om ons heen veroorzaken zoveel lawaai dat we er steeds meer last van krijgen en onze zoon en ook die van meerdere buren er niet van kunnen slapen.
Als we zelf het raam of de deur open hebben dan kunnen we elkaar of onze eigen muziek of t.v. bijna niet eens meer horen, laat staan als we buiten in ons tuintje zitten, dan is er niets meer over van een stukje privacy en ontspanning.

Wij wonen op huisnummer, nadat wij hier zijn gaan komen wonen is er boven ons en naast ons i.p.v. een gezin met 3 kinderen en een alleenstaande vrouw opeens studentenbewoning. gelukkig is het boven ons op nummer.. normaal en rustig en melden we elkaar als er eventueel een feestje of misschien wat lawaai zou kunnen zijn. Op nummer  zit een herenhuis van de ….., deze jongens maken er een potje van, herrie voor de deur, in het trappenhuis en vooral ook achter in de tuin, keihard praten, lachen maar bovenal ook vuurtjes stoken, zingen enz. Achter ons is een meubelatelier waar ze alleen overdag wel eens werkte, zomaar een woonhuis geworden. Dat is één punt, we zitten nu echt naast en onder en achter studenten op een paar vierkante meter. Als we dit hadden geweten vantevoren waren we hier nooit gaan wonen!

Los van dit hebben we erg veel last van de studenten die in de Jacob Canisstraat wonen, ergens rond de nummers . Deze huizen hebben bovenwoningen met balkons, dakterrassen en een stuk plat dak waar zeer regelmatig harde muziek en veel lawaai vandaan komt wat enorm weerkaatst tussen de 2 rijen woningen aan de Jacob Canisstraat en de Van den Havestraat.
Regelmatig vragen wij hen rekening te houden met overlast en onze kinderen met name die dan wakker liggen. Soms werkt het, maar de dag erna is het weer hetzelfde.

Oké we wonen in Altrade, vlakbij de stad, er wonen veel studenten enz., maar dit gaat nergens meer over, de overlast begint zo erg te worden dat we er over na denken om te gaan verhuizen, te belachelijk voor woorden. De fijne straat en omliggende buurt begint hierdoor te verloederen, zonde!!

Het zou fijn zijn als er verandeirng zou komen en er beter beleid komt omtrent kamerbewoning en overlast.

We kunnen nog meer voorbeelden noemen, maar de boodschap lijkt me helder zo,

hartelijke groet,